Abu Abdillah Muhamed ibn Ahmed al-Kufi al-Khazaz më tha: Ahmed bin Muhamed bin Sa’id al-Kufi transmeton nga Ibn Fadal, i cili transmeton nga Ismail bin Mahran, i cili transmeton nga Abu Masruk al-Nahdi, i cili transmeton nga Malik bin Attiyah, i cili transmeton nga Abu Hamza, i cili transmeton: „Saad ibn Abdul Malik shkoi te Abu Xhafari (as). Abu Xhaferi (as) e thërriste Saad al-Khajr (Saadi i mirë) dhe ai (Saadi) ishte nga bijtë e Abdul Aziz ibn Marwanit. Kur erdhi tek Abu Xhaferi (as) ai (Saadi) filloi të qante aq shumë, njësoj siç qajnë gratë. Abu Xhaferi (as) i tha atij: »Pse po qan o Saad?« Ai i tha: »Si të mos qajë kur unë e kam prejardhjen nga pema e mallkuar që përmendet në Kuran (fisi i Umajadëve)?« Imami (as) i tha atij: »Ti nuk je prej tyre, ti je një Umajad nga ne. A nuk e ki dëgjuar thënien e Allahut që flet për Ibrahimin: »Kushdo që më ndjek është nga unë [14:36].««“ [Al-Ikhtisas nga Mufidi, Faqe 85]

حدثني أبو عبد الله محمد بن أحمد الكوفي الخزاز قال: حدثني أحمد بن محمد بن سعيد الكوفي، عن ابن فضال، عن إسماعيل بن مهران، عن أبي مسروق النهدي، عن مالك بن عطية، عن أبي حمزة، قال: دخل سعد بن عبد الملك وكان أبو جعفر عليه السلام يسميه سعد الخير وهو من ولد عبد العزيز بن مروان على أبي جعفر عليه السلام فبينا ينشج كما تنشج النساء قال: فقال له أبو جعفر عليه السلام: ما يبكيك يا سعد؟ قال وكيف لا أبكي وأنا من الشجرة الملعونة في القرآن، فقال له: لست منهم أنت أموي منا أهل البيت أما سمعت قول الله عز وجل يحكي عن إبراهيم: ” فمن تبعني فإنه مني “.

Leave a Reply