Ai që nuk falënderon krijesën e Zotit nuk e ka falënderuar Zotin

Imam Zejnul Abidini (as) ka thënë: „Allahu do t’i thotë një robi prej robëve të Tij në Ditën e Kiametit: »A e falenderove filanin?« Robi do të përgjigjet: »Jo, por unë te falënderova ty o Zot.« Zoti do t’i thotë: »Ti nuk më ke falënderuar Mua përderisa nuk e ke falënderuar atë.«“ [Al-Kafi, Vëllim 2, Faqe 99, Hadith 30]

الإمامُ زينُ العابدينَ (عَلَيهِ الّسَلامُ): يقولُ اللّه‏ُ تباركَ وتعالى لِعبدٍ مِن عَبِيدِهِ يَومَ القِيامَةِ: أشَكَرتَ فُلانا ؟ فيقولُ: بَل شَكَرتُكَ يا ربِّ ، فيقولُ: لَم تَشكُرْني إذ لَم تَشكُرْهُ

Imam Sadiku (as) ka thënë: „Allahu e mallkoftë atë që bllokon rrugën e mirësisë. Një person i tillë është ai të cilit i bëhet mirë dhe ai e mohon atë mirësi. Gjithashtu, ai e ndalon (demotivon) atë që i bëri mirësi për t’i bërë mirë dikujt tjetër.« [Al-Ikhtisas nga Al-Mufidi, Faqe 241]

الإمامُ الصّادقُ (عَلَيهِ الّسَلامُ): لَعَنَ اللّه‏ُ قاطِعِي سَبيلِ المَعروفِ ، وهُو الرجُلُ يُصنَعُ إلَيهِ المَعروفُ فَيَكفُرُهُ ، فَيَمنَعُ صاحِبَهُ مِن أن يَصنَعَ ذلكَ إلى غَيرِهِ

Imam Rida (as) ka thënë: „Kush nuk e falënderon bamirësin prej njerëzve, ai nuk e ka falënderuar as Allahun.“ [Ujun Akhbar ar-Rida, Vëllim 2, Faqe 24, Hadith 2]

الإمامُ الرِّضا (عَلَيهِ الّسَلامُ): مَن لَم يَشكُرِ المُنعِمَ مِنَ المَخلوقينَ لَم يَشكُرِ اللّه‏َ عَزَّوجلَّ .

Leave a Reply