Bukuria e zërit të Imamit

Muhamed al-Nawfali transmeton se ai përmendi diçka rreth zërit në praninë e Imam Kazimit (as). Imami (as) tha: „Kur Ali ibn Husejni (as) lexonte Kuranin, mund të kishte ndodhur që dikush të kalonte pranë tij dhe ti humbas ndjenjat për shkak të bukurisë së zërit të tij. Nëse Imami zbulon diçka të tillë, njerëzit nuk do të ishin në gjendje të durojnë bukurinë e tij.“ Une e pyeta: „Por, Dërguari i Zotit nuk i udheheqi njerëzit në namaz dhe e ngriti zërin ndërsa lexonte Kuranin?“ Imami tha (as): „I Dërguari i Zotit u përshtat me atë, që njerëzit që qëndrojnë pranë tij, mund të durojnë.“ [Bihar ul-Anwar, Vëllim 25, Kapitul 4, Hadith 31]

كا، الكافي الْعِدَّةُ عَنْ سَهْلٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ حَسَنِ بْنِ شَمُّونٍ عَنْ عَلِيِّ بْنِ مُحَمَّدٍ النَّوْفَلِيِّ عَنْ أَبِي الْحَسَنِ ع قَالَ: ذَكَرْتُ الصَّوْتَ عِنْدَهُ فَقَالَ إِنَّعَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ ع كَانَ يَقْرَأُ الْقُرْآنَ فَرُبَّمَا مَرَّ بِهِ الْمَارُّ فَصَعِقَ مِنْ حُسْنِ صَوْتِهِ وَ إِنَّ الْإِمَامَ لَوْ أَظْهَرَ مِنْ ذَلِكَ شَيْئاً لَمَا احْتَمَلَهُ النَّاسُ مِنْ حُسْنِهِقُلْتُ وَ لَمْ يَكُنْ رَسُولُ اللَّهِ ص يُصَلِّي بِالنَّاسِ وَ يَرْفَعُ صَوْتَهُ بِالْقُرْآنِ فَقَالَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص كَانَ يَحْمِلُ النَّاسَ مِنْ خَلْفِهِ مَا يُطِيقُونَ‏.

Leave a Reply